Blog

Ashvini haar eerste maand als SF Professional!

13-2-2023

Haar eerste maand vol energie, eigenaarschap, inspiratie, fun, knowlegde en passie

Heeey jij! Ik wil jou graag iets vertellen over hoe ik mijn eerste maand heb ervaren binnen SF Professionals. Als professional met een achtergrond in Lean (Six Sigma) en coaching, faciliteren en een agile denkwijze, mag ik mij sinds 1 jan een trotse SF Professional noemen.

Maar hoe was dat dan zo’n eerste maand met toch een tikje een andere achtergrond?
Ja wennen! De dynamiek van het industriële leven en fysieke producten maken waarbij je heel direct al kan experimenteren (en resultaat ziet) en minder onderhoud was zeker wennen. Daarbij naast soms een SF collega die even lawaai aan het maken is
😉, was er heel veel rust. Rust in geluid (zonder machines om mij heen) en op een andere manier ruimte om jezelf te kunnen ontwikkelen/ontdekken. Verder verbaasde mij hoe meer ik leer over scrum, hoe meer alles bij elkaar valt. Ik zag al enorm veel raakvlakken binnen mijn voorgaande ervaringen en empirisch te werk gaan als scrum master, maar nu ik iets meer diepgang in heb is dat alleen maar meer geworden. Een bepaalde mentaliteit/mind-set/denkwijze heb je al in je die geheel aansluit ben de empirische waardes en values van scrum.

Wat spreekt jou zo aan aan Scrum Facilitators
De community is open en welkom zonder een (bij bedoelde) profijt van je te maken. Gewoon kom een keer langs om kennis te maken en ideeën met elkaar uit te wisselen. Van elkaar leren staat bovenaan, ongeacht je achtergrond of ervaring. Dit maakt SF heel persoonlijk, benaderbaar, toegankelijk en luchtig. We vinden gewoon leuk wat we doen en dat delen we graag met andere gelijkgestemde
😊. Het volgen van een passie boven het volgen van profit. Dat is wat voor mij voor een automatische natuurlijke wisselwerking zorgt.

Heb je momenten spijt gehad van je keus?
Ik heb altijd binnen elk bedrijf waar ik heb gewerkt op mijn plek gezeten. Anders was ik ook per direct weer weg, want het leven is te waardevol om te besteden aan een plek waarbij je niet gelukkig bent of geen groei (meer) ervaart. Met de motto met dat over het algemeen elke werkplek wel een thuis kan maken, hoefde ik binnen SF daar niks voor te doen om het een thuis te maken. Het was al voor ik er kwam werken een soort thuisplek. Naast het feit dat ik ook qua sparrings-mogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling SF mij heel veel brengt. Hoe kan je daar spijt van hebben? Nou niet dus! Ook geen momenten. 

Okee tof, maar wat heb je nou gedaan in je eerste maand?
Ik heb de mogelijkheid gehad lekker te kunnen netwerken aan de hand van verschillende meetups, gesprekken met mensen van verschillende achtergronden. Ik ben Scrum Master van het team “waterfall” voor website optimalisatie en nog een groot “to be announced” onderdeel. Een basis training in Lean kunnen ontwikkelen. Hele leuke interactieve trainingen mogen volgen die worden gegeven door trainers binnen SF zelf. Meedenken over hoe de community kan groeien en acties uitgezet. Oh en een weekje op vakantie geweest! Eigenlijk van alles, zoals je een “eigen bedrijf” zou runnen. Want SF is ook van ons allemaal.

Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst dan? Of wat zijn überhaupt je ambities?
Ik zou samen met SF de bewustwording van mindset en mensen veel meer willen beïnvloeden waarbij we kunnen laten inzien dat er veel meer waarde kan zitten op persoonlijk niveau. Waarbij een Scrum Master, met jaren ervaring het misschien zou kunnen dat diegene juist minder waarde kan bieden voor een bepaalde scrum team. De persoon zelf moet passen bij/voor het team en vooral bepaalde kernwaardes, denkwijze en skills komen hierbij om de hoek kijken. Dat wordt soms iets vergeten, maar daar wil ik samen met SF een verschil in maken! Daarnaast voor mezelf naast een goede basis zetten als scrum master wil ik graag omliggende markten dan waar scrum nu het meeste in gebruikt worden vergroten. Is leuk om te zien dat die trend er al een beetje is, maar dit kan uiteraard nog veel meer!

Dat is een hoop info, dat was het dan!?
Nee zeker niet. Dit was het begin van de cake! Jullie horen en zien in de toekomst nog genoeg over mij/ons
😉.

Back...