Het Proces om een SF Professional te worden

 

Wij zien het aannemen van nieuwe collega&apo;s als een kennismaking waarbij we met zo min mogelijk voorwerk elkaar proberen te leren kennen. Waar een organisatie kijkt of er een match is, vinden wij het nog belangrijker dat de toekomstige medewerker kan bepalen of er een juiste match is

Stap 1: Geen CV

Wij vragen jou niet om een CV. We vinden dat zonde van de tijd en besteden deze tijd liever aan het elkaar leren kennen. In plaats van een CV hebben we een interactief questionair waar we jou vragen om jouw motivatie. Wij vinden motivatie namelijk veel belangrijker dan jouw werkhistorie. Dit komt in de gesprekken vanzelf wel ter sprake. Daarnaast geloven wij in “hire on attitude, train on skills”.

Stap 2: korte Zoom-call

Na jouw inzending nemen wij contact met jou op en gaan we in een halfuurtje kort kennis met elkaar maken en samen de vervolgstappen doornemen. Het is een vrij casual gesprek, en ook hier gaan we jou niet om jouw CV vragen.

Stap 3: Meet & Greet

Zoals eerder gezegd vinden wij het belangrijk om elkaar te leren kennen. Daarom hebben wij regelmatig een Meet & Greet dag bij ons op kantoor.

Op deze dag nemen wij jou en andere geïnteresseerden mee in hoe wij werken, waar wij voor staan, hoe onze financiële situatie is, hoe onze arbeidsovereenkomst is opgebouwd (twee pagina&apo;s) en hoe onze medewerkers het bij SF Professionals ervaren. Daarna gaan we een aantal oefeningen doen om jou o.a. aan het werk te zien en op deze manier kennis met elkaar maken. En, je raadt het misschien al… nog steeds geen CV.

Aan het einde van de dag gaan wij als SF Professionals (MT en medewerkers) in een UX Fishbowl het hebben over de dag en gaan we over jullie praten. Jullie luisteren dan ook gezellig mee aan de buitenkant van de Fishbowl en horen jullie dus onze ongezoute feedback. We sluiten de UX Fishbowl af met een vraag “wie zien we op korte termijn als collega SF Professional”.

Stap 4: Arbeidsovereenkomst

Aan het einde van de Meet & Greet kan het dus zijn dat je van ons een arbeidsovereenkomst krijgt. Dit is een tweepagina-tellend arbeidsovereenkomst en deze krijg je leeg mee. Wij gaan er van uit dat jij onze portemonnee hebt gezien en zelf de juiste keuze kan maken over de voorwaarde die bij jouw situatie past. Nadat je deze hebt ingeleverd bij ons, gaat onze financial advisor de berekeningen maken en de haalbaarheid toetsen. We hebben dan nog één keer een gesprek om samen in alle transparantie hier doorheen te lopen.

SF Professionals Contract

Stap 5: SF Professional

Als we samen de keuze hebben gemaakt, dan bepaal jij jouw startdatum en gaan wij zo snel mogelijk aan de slag om een super toffe opdracht voor jou te vinden. En je raadt het misschien al, ook dit proberen we zonder een CV te doen (wat wel lastig is, maar tot nu toe voor al onze medewerkers al wel is gelukt)

Back...